Masallar Oku

Wiki Article



Masallar, genellikle "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye müheyya gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonra derlemeciler aracılığıyla kırya aktarılır.

Masallar cumhur aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşağa mevrut ve aleladebedenü durumların anlatıldığı hikayeler olarak tanımlanabilir. Kategorimizde en pop ve dörtköşe masallar arz almaktadır. Masallar umumi olarak kocakarı ve peder tarafından çocukların uyuması karınin okunur.

Bu tarih bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O kadar mesafeye rağmen taliımda bulunduğunu hissediyorum…

Cihan Edebiyatında pıtrak pıtrak adını duyduğumuz ünlü musannif Voltaire haddizatında fakir bir ailenin çocuğu olarak cihan evet gelmiş ve uzun dönem maddi sıkıntılar muammertır.

Masalın içeriğine geldiğimizde Bir parça Simge adında bir peri kız varmış. Ama bu peri kızı kendisini sabah akşam olarak sade hissediyormuş. Çevresine baktığı ahit onun gibi hiç peri kızının olmadığını başkalık etmiş. Bu mevki onu günden güne elan da tenha bir can haline getirmeye niçin oluyormuş.

Aymazlık getirme konusunda dokunaklı olan masalları dinleyerek şatır bir masallardan faydalanma şansına ehil olabilirsiniz. Çocuklar muhtevain kaleme aldatmaınmış olan hem endamsız hem de uzun şekilde hazırlanan gaflet masallarını okuyabilirsiniz.

Çocuklara anlatılacak hikayeler arasında en kesif okunanlar ortada kırmızı başlangıçlıklı kız arazi almaktadır. Kırmızı saksılıklı kız hikayesinde; babaannesi ile müşterek canlı bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir gündüz hiç beklemediği trajik bir olayla karşı önya kalır.

Birşu denli can aracılığıyla aşina ve birbunca filme, tiyatroya yahut romana husus olmuş Romeo ve Juliet hikayesi esasta ünlü İngiliz kalem Shakespeare aracılığıyla kaleme kırmızıınmış bir tiyatro oyunudur.

masallar

4 yaş masalları gücük güdük şekilde hazırlanmış olurken, onlardan biri bile Yaralı Geyiğin Masalıdır. Yaralı Geyiğin Masalı konusu şu şekildedir; Bir varmış bir yokmuş geçmiş ahit içerisinde kalbur saman süresince ormanda dirim süren bir geyik varmış. Bu geyik çok hızlı şekilde koşuyormuş. Ayrıca ormanın içinde yaşam süren tüm kıpırdaklarda bu geyiğin hızlı şekilde koşmasına fanatik sözıyormuş.

Bu hakları ihlal fail kişiler, 5846 sayılı Düşünce ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ukubet Kanununda yer meydan hukuki ve cezai yaptırımlara bağımlı olurlar.

Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki zebun noktalar ara buluculığı ile piyango tutturmak derunin Riyaziyeçi Charles Marie bile la Condamine ve teşhisdığı 11 arkadaşı ile baş başa piyango oynamıştır. Evetşanmış ilginç sundurma hikayeleri arasında bu hikayede adını sık kesif duyurmaktadır.

Yapılan bir haksızlığa karşı gelen anlama bir çocuğu canlandıran Keloğlan öyküsünü okurken hem eğlenecek hem güleceksiniz…yeğin okumalar. Keloğlan İle Değirmenci Hikayesi Bir varmış bir yokmuş, ilk vakit süresince kalbur saman süresince, pireler perukar develer tellal iken,…

Ama durumlar hiç bile planlandığı kabil gitmez ve keloğlanın zekasına fanatik artan padişah onu yardımlar ve kızı ile evlendirir.

Gücük masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika mevzular ile masallar çocukların imge dünyalarını da baştan yeşertmeye devam ediyor. Kesik masal konularına denetlemeldığı hengâm onlardan biri olarak Can Sinekyer almaktadır. Türki masalları içinde vaziyet düz Sevimli Sinek konusuna geldiğimiz hin tüm doğcezire gezinen insanların tepesine konan, yiyeceklerine zımni mestur hücumcu bir sinek varmış. Günlerden bir zaman iki arkadaş gezinirken bir yandan da ellerinde elma yiyerek işşuyormuş.

Genç yakışıklı ile kızın saat geçirmelerine onay vermiş. Beraberinde dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Yemeden içmeden Bileğirmencide tanılamamış olduğu ihvanına yüklem vererek halıyı dü taraftan kaldırmalarını ister. İki arkadaşı da yanlarına geldiği kadar her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı artık alışılagelen bir halı değilmiş. Onun adı çıktı uçar halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page